ABOUT

Van alles maar 1, een uniek (wand)kleed dat zorgvuldig is gemaakt door middel van wol, speciaal voor jou! Op de website van Steffie van den Elshout vind je juweeltjes, de mooiste schatten die ik voor jou heb gemaakt. Wol doet wat het wil, iets waar ik mijn perfectionisme een stukje in moet loslaten. Daardoor is het werk speels, vrolijk, zacht en vooral eigen. Geen enkel werk zal precies hetzelfde zijn. Zou je een op maat gemaakt werk willen bestellen, dan vind ik het maar wat leuk om voor je aan de slag te gaan. 


Ik ben Steffie van den Elshout en ik ben textiel kunstenaar/tuftjuf/tapijtmeid & grafisch ontwerper. Na een aantal jaar veel met de laptop te hebben gewerkt, merkte ik dat ik meer wil dan dat. Ik raakte overspanen en kwam thuis te zitten. Wat vind ik nou leuk om te doen? Ik merkte al snel dat ik (weer) tastbaar werk wilde maken. Per toeval kwam ik tuften tegen. Een hobby die perfect matcht met mijn liefde voor grafisch ontwerp. Doordat ik zo'n lange tijd thuis kwam te zitten van werk, heb ik mezelf het tuften kunnen aanleren als de beste. Het was in Nederland nog helemaal niet groot en bekend, waardoor ik het allemaal zelf moest doen. Het onderzoekende zit in mij, dus dit vond (en vind) ik het allerleukste.


Na vele werken te hebben gemaakt, werden het er uiteindelijk te veel om thuis op te hangen (vindt mijn vriend althans) Daarom hab ik kort daarna de stap gezet om mijn werk daadwerkelijk te gaan verkopen. Aan jou, hoop ik! Zie je een tuftwerk dat je mooi vindt, laat het me even weten door middel van een mailtje en dan ga ik dit voor je regelen. 


Al snel merkte ik dat ik niet meer full time op kantoor/voor een baas wilde werken. Ik ging van van 5 naar 3 dagen en sinds januari 2023 werk ik volledig voor mezelf. De beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Weg stress en eindelijk doen wat ik leuk vind. Al gauw kreeg ik de diagnose Diabetes type 1. Een domper, maar doordat ik de wilskracht heb om altijd maar door te gaan en telkens te denken 'het komt goed', komt het ook echt goed. 


Naast het tuften hou ik me ook bezig met andere leuke projecten. Mocht je meer van mijn grafisch werk willen zien, bekijk dan hier mijn portfolio.

tufting wool yarn tuftworkshop tufting workshop wol tuften nederland