GRAFISCH PORTFOLIO

Minor COA azc refugee gilze rijen groepsopdracht grafisch leren
Minor COA azc refugee gilze rijen groepsopdracht grafisch leren
Minor COA azc memory gilze rijen groepsopdracht grafisch leren
Minor COA azc memory gilze rijen groepsopdracht grafisch leren

MINORPROJECT: PICTO

Minor opdracht 2017 -Samen met medestudent Elisa Bruurs heb ik tijdens de minor Arts & Humanity gewerkt aan een opdracht vanuit het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers).

Op het moment dat ik in mijn minor jaar zat, waren er veel vluchtelingen aangekomen in de Nederlandse AZC's. Met een klein groepje ben iknaar de locatie in Gilze-Rijen gegaan. Het belangrijkste doel  van het COA was het verbeteren van de sfeer binnen een AZC en het bijbrengen van de Nederlandse taal.  Ik heb mensen gesproken en gevraagd wat ze graag zouden willen. 

Vrijwel alle mensen zeiden dat ze Nederlands wilde leren. Maar omdat de meeste mensen daar nog geen vaste verblijfsvergunning hadden, mochten ze nog niks leren. Ze moestenecht hun tijd daar vol zien te maken met andere dingen.

Alleen kinderen moesten leren.


Samen met Elisa heb ik Picto bedacht. Het greep ons zo aan dat mensen wilde leren, maar niet mochten. We hebben doormiddel van simpele en herkenbare pictogrammen gebruik gemaakt van afbeeldingen en vertalingen, zodat het eerder kunst aan de muur werd.


Veel vluchtelingen  spelen graag spellen in hun vaderland. We hadden dus meteen een goede manier om Picto ook op een speelse manier in te zetten.